Sunday, March 17, 2013

Rice pudding. Milchreis. الارز باللبن


Rice pudding is a dessert that is loved by everyone, There are many variants of Rice pudding as you can add raisins , cinnamon ,nuts or even Icecream to the warm pudding. Here's the basic recipe I usually use ,it's so easy & done in nearly 40 minutes.


Ingredients: (4 servings)

500 ml Milk
1/2 cup Rice (I used Basmati , you should use the short grain rice)
10 gm Butter
3 Table spoons Sugar
a pinch of Salt
1 packet Vanilla

Preparation: 

In a small Sauce pan Heat the Milk, Sugar,Butter,Salt & Vanilla & bring them to boil.
Add the washed Rice & reduce the heat on its lowest point & leave the Rice too cook for 30 minutes.
Turn off the heat & leave the Rice pudding around 10 minutes.
I pureed the Rice pudding with the hand mixer because I used Basmati Rice then divided the amount in 4 bowls or cups.
Serve warm or wait till in cools.

You can serve it with fresh fruits or berries & a dollop of cream or with Vanilla Icecream.


Vanille-Milchreis

Zutaten: (4 Portionen)

500 ml Milch
10 g Butter
eine priese Salz
3 EL Zucker
1 Päckchen Vanillezucker
1/2 Tasse Milchreis

Zubereitung:

Milch, Butte,Vanille, Salz & Zucker aufkochen.
Reis in die kochende Milch geben & bei schwacher Hitze ca. 30 minuten köcheln.
Dann neben dem ca. 10 minuten ziehen lassen.
Warm oder kalt servieren mit schlagsahne, oder Vanille Eis oder Beeren.
Sie können auch Rosienen oder Zimt hinfügen.


الارز بلبن 

المكونات : ( ٤ أطباق ) ٥٠٠ مل لبن / ١٠ جم زبدة / ذرة ملح / ٣ ملاعق كبيرة سكر / فانيليا / ١/٢ كوب أرز 

الطريقة : يسخن اللبن مع السكر والملح والزبدة و الفانيليا حتى الغليان ثم يضاف لهم نصف كوب الرز القصير الحبة (أنا استخدمت أرز بسمتي ) ويترك حوالي نصف ساعة على نار هادئة جداً حتى يستوي  ثم يقسم على الأكواب ويقدم دافئ أو بارد مع الكريمة المخفوقة أو الأيس كريم والفواكه

من الممكن إضافة الزبيب والمكسرات أو القرفة أو أي نكهة مفضلة إلي الارز بلبن*
أنا استخدمت الارز البسمتي لذلك ضربت الأرز بالهند ميكسر حتى أهرس الخليط جيداً حتى يصبح ناعم *

No comments:

Post a Comment